Happy colorful caribbean art. Diverse kleurrijke schilderijen, geïnspireerd door het Zonnige Caribisch gebied, waar ik woon en werk, dierenkunst, kleur, popart, happy, vrolijke kunst

uit 2005 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Het ultieme vakantie gevoel

2023

zomer vakanties, lekker naar Curacao en een dushi eiskrim kopen op het strand met je blote voeten in het zand.

Monumentaal huis in de Bargestraat op Curacao, mooie kleuren in het Caribisch gebied.

2023

Een heerlijk kleurrijk en vrolijk schilderij van het Caribische eiland Curacao. Het huisje staat in de Bargestraat in Scharloo het lijkt hier altijd vakantie.

schildpad in het paradijs

2023

het onderwater leven in het Caribisch gebied is heel divers en kleurrijk.

Met de scooter over de pontjesbrug in Curacao

2024

Curacao een mooi eiland met de bekende huisjes, vrolijkheid en het heerlijke buitenleven.

Sea la vie

2023

Als ik over het strand wandel, vind ik van alles het is heerlijk om een strandjutter te zijn, maar je vind er ook veel inspiratie. 

surfing

2023

strand, sport en surf, geen golf is hetzelfde en dat maakt surfen ook zo speciaal, het is het gevoel van vrijheid, een met de natuur, zeewater is gezond en mooi.

stop pesten, stop bullying, don't be a hater!

2022

Stop pesten, dit is een duidelijk kunstwerk wat uitbeeld dat het beter is niet naar pesten te luisteren, wees jezelf en doe een liefdesbril op zodat je alleen de mooie dingen in de wereld ziet. Don't be a hater! I've got my love glasses on.

Kleurrijk Curacao

2022

Kleurrijk Curacao, Als je aan Curacao denkt denk je aan de gekleurde huisjes van Willemstad op de Handelskade, ik wordt er altijd ontzettend blij van. De wiebelende pontjesbrug en de gezellige mensen maken het helemaal compleet.

Zeeschildpadden en hersenkoraal

2022

Als je in het Caribisch gebied woont, dan leef je met je snorkel op je gezicht, er is werkelijk zoveel moois te zien, Ik wordt enorm geinspireerd door het onderwater leven. Als ik zee schildpadden zie, wordt ik altijd zo blij, ze bewegen zo relaxed en zijn ook nieuwsgierig, ze zwemmen dus echt niet weg zolang je afstand houdt en zelf rustig blijft. Ze eten meestal zeegras, zeewier, krabben, garnalen, kwallen, weekdieren en sponzen. 

De lachende ezels

2023

Wat een gezellige familie, ezels zijn zeer bijzondere dieren en ze zijn zeer gehecht aan elkaar, ze zijn lief en behulpzaam, als er een in de groep slechtziend is dient er een ander aan als begeleider. Hun gebalk is te horen over een afstand van 96km. Ik ben gek op ezels!

St Maarten

2022

St Maarten een super mooi eiland in de Caribbean, het eiland heeft veel moois te bieden, de kleurrijke stad Philipsburg is de hoofdstad, hier wordt ook uitbundig carnaval gevierd, Maho beach waar de vliegtuigen vlak over het strand aankomen om te landen op de korte landingsbaan, Oldstreet, de pelikaan en nog veel meer, zoals de buren Saba en St Eustatius, vanaf hier kun je er heel makkelijk naartoe. Tijd voor een bezoek.

Ezels, drijfhoutjes, duiken en flamingo's dat kan niet anders, dat is het prachtige Bonaire.

2022

Bonaire is uniek, het is een prachtig eiland om te duiken, te surfen bij Lacbaai of heerlijk wandelen in Kralendijk. Een rondje Slagbaai mag zeker niet ontbreken als je naar Bonaire gaat!  Wat is het daar mooi met allerlei mooie baaien, de zoutpannen met flamingo's, leguanen en overal ezeltjes. Op de gezellige markten verkopen ze drijfhouten bordjes met leuke spreuken zoals BonBini en dushi, van deze afbeelding zijn unieke herbruikbare tassen gemaakt, nu te koop bij Van den Tweel supermarkt.

strand met landhuisje van curacao de leukste highlights

2018

De bustour op curacao laat veel mooie plekken zien, landhuizen dolfijnen palmbomen en ook kun je er heerlijk relaxen in de zon. Bij het seaquarium wordt gezwommen met dolfijnen en aan het eind van de dag hangt mijn bikini weer te drogen, er is altijd wel een mooie baai of strandje te vinden voor een verfrissende duik in het prachtige turquase water, wat is het eilandleven lekker simpel en heerlijk, elke dag is het genieten.

Curacao

2022

Curacao het prachtige kleurrijke eiland in de Caraibische Zee is heel inpirerend om te schilderen, de witte stranden, de Handelskade, de mooie dieren zoals schildpadden, dolfijnen en trupials en struisvogels. Heerlijk met je slippertjes overal naartoe, ook een bezoekje aan Klein Curacao is goud. De dames op het eiland zijn altijd vrolijk gekleed en daar wordt toch iedereen blij van.

De oogstfeesten van Bonaire in Kralendijk

2022

In Bonaire worden de lokale oogstfeesten uitbundig gevierd, dit doen ze door de straten van Kralendijk te lopen met prachtige kleding, iedereen is blij. Van dit werk zijn tassen te koop bij de Van den Tweel supermarket op het eiland.

high tea feest met je beste vriend, hoe gekker hoe leuker!

2023

Als het aan deze poezen ligt is er elke dag wel een feestje, ze smikkelen en smullen. Vandaag staat er een hightea op het menu.

De Van den Tweel tas voor Curaçao

2022

Dit is de eerste uit de serie kleurrijke tropische tassen voor Van den Tweel (Albert Heijn) Hiervoor heb ik natuurlijk gekozen voor een hele vrolijke uitstraling dus de huisjes van de zeer bekende Handelskade in Punda met op de voorgrond een blij locaal meisje met leuke staartjes. Dit is een heel leuk souvenir herbruikbaar en handig want iedereen moet toch boodschappen doen. Dan is dat vanaf nu lekker kleurrijk en dat is gezellig.

Happy island Aruba

2020

Happy island Aruba, een samensmelting van prachtige elementen van het mooie Caribische eiland, zoals Choco de uil, de carnaval, trupiaal de vuurtoren het strand en de leguaan, dit schilderij is het ontwerp voor een herbruikbare tas voor de supermarkt Ling and Sons   Happy island Aruba, all the best parts of Aruba in one painting, The carnaval, choco the owl, iguana and of course the lighthouse.

Boeddha de vrolijkste blij kijkende hond van Guadeloupe op het strand van St Anne

2022

Boeddha, Zijn vrolijkheid, liefde en gezelligheid en altijd blij om mee te mogen naar het strand in Guadeloupe. Krabbetjes pesten en naar zijn vrouwtje kijken op de surfplank dat is Buoedha. En ik geloof serieus dat honden kunnen lachen als ze blij zijn.

rode kikkers in de jungle

2022

Panama hier wonen de rode kikkers op een eiland dicht bij de oceaan.

toucan

2022

Een kleurrijke toucan in the jungle van Costa Rica.

redfrog island, rode kikkers op een eiland in panama

2022

In Panama leven veel exotische en mooie kleurrijke reptielen en dieren, mijn inspiratie voor vandaag de rode kikkers op het strand van redfrog eiland,

De zomer is voorbij en ik ben blij met mijn nieuwe tattoo

2022

Mijn tattoo het hele jaar door, het leven in de Caribbean is zwaar...

De geit met de paarse achtergrond

2022

Deze geitenserie heb ik ontworpen voor de postzegels van het eiland Curacao. Geiten zijn ontzettend leuk om te schilderen, ze hebben iets geks door de horizontale pupillen van hun ogen, dit hebben ze, omdat wanneer ze aan het grazen zijn, dat ze alles kunnen overzien, ook eventueel gevaar. Een geit is meestal erg nieuwsgierig en komt vaak even buurten, ik vind het een ontzettend vriendelijk dier met vaak een grappige vrolijke uitstraling, het lijkt bijna alsof ze naar je lachen.  

Back and white baby goats, zwart wit baby geitjes

2022

zwart wit/ black and white, baby geitjes. wat zijn ze toch leuk en gezellig! Dit schilderij heb ik gemaakt voor de postzegels van Curacao.

Curaçaose langoor geit op gele achtergrond

2022

Geiten zijn fantastische dieren, ze lopen gewoon in groepjes over de weg of in de mundi in Curacao, ze zijn nieuwsgietig en kijken altijd erg vrolijk. Ik werd geinspireerd en heb er een aantal op doek geschilderd. Deze is gemaakt voor een serie postzegels op Curacao.

De lachende grijze geit met oranje achtergrond

2022

Dit is een schilderij wat ik heb gemaakt voor de postzegels van Curacao, geiten zijn ontzettend bijzondere dieren, ze kijken altijd zo blij.

Goedemorgen ik ben een blije geit.

2022

Deze vrolijke geit heb ik geschilderd voor een postzegelserie voor Curacao. Geiten zijn leuke unieke aardige dieren en inpireren mij om ze te schilderen op doek. Ze hebben altijd iets nieuwsgierigs en door hun horizontalige pupillen kijken ze een beetje gek, ik wordt altijd ontzettend blij als ik ze in vrijheid weer eens tegenkom in de mundi of gewoon langs de weggetjes in Curacao.

Ik ben een geit en eet bloemen.

2022

Ik ben een blije geit en hou van bloemen, ze zijn zo gezellig en leuk om te schilderen. Ze lopen heerlijk vrij in de natuur en rij je op de weg naar Westpunt op Curacao dan is er een hele grote kans dat je ze tegenkomt. Ze kijken je dan nieuwsgierig aan en als je lacht, lachen ze terug, ik hou van geitjes.

De geit en de oldtimer

2022

De geit en de oldtimer, geiten zijn zo grappig en echte klimmers, dit schilderij heb ik geschilderd voor de nieuwe serie postzegels van Curacao. 

Dog's in paradise, het hondenparadijs, Handelskade Curacao

2020

Honden hebben niet altijd een even gemakkelijk leven in Curacao, maar het is er altijd lekker warm en er zijn veel goede stichtingen die zorgen dat ook de straathonden te eten hebben, zoals feed friends foundation en carf, resque paws.   Dog's in paradise, Curacao has a lot to offer. Walking along the pontonbridge you'll have the most beautiful views of the ocean but also from the colorful city Willemstad. Punda and on the other side Otrobanda, the colorful houses is really worth a visit.

Chillen op de Antillen

2019

Chillen op de Antillen, lekker met de honden en de grijze roodstaart naar het strand.

wachten op het juiste moment.

2022

surf meisje, surfing it's about timing!

nieuw huis

2022

nieuw huis, de tortelduifjes zijn zo blij, ze hebben een mooie plek aan het strand gevonden.

dolfijnen kunnen lachen

2022

Pluk de dag met een dolfijn en een lach. Wat zijn het toch prachtige dieren, ik wordt altijd zo vrolijk als ik ze zie. Dolfijnen zijn een familie van de walvisachtigen. er bestaan ongeveer 36 soorten, het is een zoogdier.

Hondjes in Curacao

2020

Honden in Curacao, er zijn er veel, de straathonden worden gelukkig gevoerd en sommige hebben een fantastisch huis zoals deze 2 op het schilderij. Pet portrait in the Caribbean Curacao, the famous Handelskade with the colorful houses

Bottelier Snack in Curacao

2019

Samen gelukkig, je beste vriend is er altijd, op de eilanden in het Caribisch gebied vind je veel straathonden ze hebben verschillende namen coconutretrievers of westpointers, er zijn veel stichtingen om ze te voeren, en je kunt ook altijd zelf iets helpen.

Pippa de lieve kleine boxer tussen de bloemen en planten aan zee.

2020

Pippa is een prachtige lieve kleine boxer, ik heb een portret van haar geschilderd tussen de bloemen en planten aan de Caribische zee.

Beautiful memories in Curacao the Dutch Antilles

2020

Vier vrienden samen in Curacao beleven de leukste tijd samen. Gewoon lekker in de tuin.

Lady & Blacky

2020

Lady en Blacky zijn twee ontzettend lieve westpointers gevonden in de knoek op Curacao, Op het eiland lopen veel lieverds los zonder huis, deze 2 hadden ontzettend veel geluk door gevonden te worden! Nu wonen ze bij een gezellige familie en krijgen veel liefde. Hoe mooi kan het leven zijn.

De gekke rode kikker

2022

Crazy Froggy, gekke rode kikker.

one happy island, Aruba

2020

Vrolijke afbeelding van 2 meisjes op Aruba, one happy island

Aruba dogs in town

2020

Aruba, one happy island, Aruba is een kleurrijk paradijs, een vrolijk eiland en heel divers de vuurtoren de Alto vista kapel de stranden flamingo's en de liefste straathonden van de wereld maken Aruba tot een bijzonder eiland.

Koningin van de carnaval 1

2020

Koningin van de carnaval, speciale uitgifte postzegels voor het 50 jarig jubileum van de carnaval  op Curacao 2020.

Carnaval 50 jaar op Curacao 2

2020

Speciale uitgifte van een unieke serie postzegels op Curacao, het thema is 50 jaar carnaval.Special edition stamps for the island Curacao in the Dutch Caribbean, 50 years carnaval.

Carnavals feest 3

2020

50 jaar carnaval Curacao, jubileumjaar postzegels special edition, super leuk om te ontwerpen. Als je toevallig een keer naar Curacao gaat en het is carnaval, mis het niet, het is een uitbundig feest met prachtige kostuums en veel tumbamuziek

mini reina, kinder koningin van de carnaval 4

2020

mini reina, kindercarnaval2020 curacao, 50 jaar carnaval speciale oplage postzegels voor dit volksfeest op het eiland. Het is een uniek feest en mocht je op het eiland zijn in deze periode mis het dan niet!

carnaval brassband op postzegel 50 jaar carnaval curacao 5

2020

Speciale uitgifte postzegels voor het eiland Curacao. 50 jaar carnaval. De bekende brassbands kleurrijke kostuums en dansende mensen in de straten van Otrobanda, het is er heerlijk om rond te wandelen en te genieten. De straatjes van Otrobanda zijn zeer kleurrijk en er zijn leuke unieke gelegenheden zoals kayakaya, mocht je in de buurt zijn ga dan zeker even kijken.

Jammin

2020

Dushi en poes samen op de Catamaran Jammin in Aruba, ze beleven samen de mooiste avonturen en luisteren naar Raggae muziek.

Snoopdog en Lux bij het landhuis

2019

Snoopdog en Lux bij het landhuis op het eiland Curacao. Landhuizen waren de hoofdgebouwen van de plantages van het eiland, een soort boerderij dus maar dan Caribisch een mooie koloniale architectuur vaak zijn ze geel geverfd met groene of witte ramen. Op mijn schilderij heb ik twee gelukkige honden geschilderd, er zijn veel straathonden en gelukkig ook veel opvangcentrums maar het is fijn als mensen in plaats van een  raspup bestellen ze een lief lokaal hondje adopteren.

Handelskade Curacao and the two famous bridges

2020

Curacao is een uniek zonnig prachtig eiland. Het heeft mooie monumentale panden, landhuizen en gezellige straatjes en steegjes met elk huis zijn eigen vrolijke kleur. Willemstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst je kunt hier van Punda naar Otrobanda wandelen via de bekende Queen Emmabrug ofwel de pontjesbrug. Als de pontjesbrug open gaat omdat er een boot in of uit moet dan kun je met de ferrie van de ene naar de andere kant. De hoge brug de julianabrug is voor de auto's. 

Carnaval in Otrobanda Curacao

2019

Samenvoeging van het prachtige kleurrijke eiland Curacao wat zoveel moois te bieden heeft zoals het volksfeest de carnaval, de gekleurde huisjes de rijdende tuktuks de dushi's je wordt er gewoon heel blij van als je elke dag mooi weer hebt.

De geit op het strand

2019

Dansende mensen bij wet and wild op mambo beach op het strand tussen de drijfhoutenbordjes staat een geit het eiland is fijn heerlijk om op Curacao te zijn.

Willemstad Curacao

2019

Het prachtige kleurrijke eiland Curacao weergegeven op paneel met in het midden van het doek de beroemde Handelskade met de kleurrijke huisjes, palmbomen en een dolfijn en natuurlijk niet te vergeten Bob de flamingo en kleincuracao

Kleurrijk Curacao en de cabrio

2019

Hokkaido's in de cabrio in Willemstad op het kleurrijke eiland Curacao. Two dogs in a car driving around in Otrobanda.

Traditioneel geklede Curacaose dame hopi dushi

2019

Curacaose dame met klederdracht in het kleurrijke Pietermaai op Curacao. dit is een van de postzegels die ik heb ontworpen voor de toeristenzegels op Curacao.

Kiki de hond en de geit

2019

Kiki de hond en haar vriend de geit, dit schilderij heb ik gemaakt voor een postzegel voor het eiland Curacao. Geiten kom je hier overal tegen in de stad maar ook op westpunt ze lopen vaak in groepjes, wat je ook bij het straatbeeld ziet zijn de westpointers de hondjes. Voor hun is het niet altijd even makkelijk en gelukkig zijn er wel opvang centra en stichtingen die de honden voeren resquepaws stichting dog, carf, het hondje op deze postzegel is mijn eigen hondje Kiki ook een westpointer van de straat. Het is fijn als je iets kunt doen en zo werd Kiki mijn beste maatje. nu vliegt ze de wereld over op een postzegel een mooi gebaar vind ik.

Leguaan in de mondi bij een kunukuhuis

2019

Kleurrijk monumentaal kunuku huisje met in de tuin een mooie leguaan. Dit is het beeld van Curacao als je de mundi in rijdt, het zijn voormalige slavenhuizen, veel te zien bij de plantages het platteland.. De muren staan schuin naar binnen en de keuken is buiten. de huisjes zijn gemaakt van leem en vlechtwerk van takken en de daken van stro en rietstengels. Later hebben ze dit vervangen voor steen en dakpannen ook hebben ze nu een veranda en de keuken is tegenwoordig ook binnen.

Het suikerdiefje die heerlijk zit te snoepen in Pietermaai small in Curacao

2019

Het suikerdiefje, een van de postzegels die ik heb ontworpen voor Curacao. Curacao heeft bijna alleen maar gekleurde huisjes en mooie oude monumentale panden in de wijken Otrobanda en Pietermaai small zijn deze huisjes prachtig opgeknapt, ze zijn kenmerkend door de houten shutter ramen, hierdoor kan het huis toch lekker door waaien want het is er behoorlijk warm.

Dushi postzegel Curacao

2019

Dushi postzegel, een van de serie toeristenzegels van 2019 op Curacao Voor deze postzegel heb ik gekozen voor de welbekende Handelskade in Punda Willemstad. De stad staat op de lijst van historische beschermde huizen van Unesco. Deze kade aan de Annabaai is een toeristische trekpleister in Willemstad. Het heeft een oud Hollands uiterlijk door de mooie geveltjes, de kade is 200 meter lang. De Koningin Emmabrug is een bewegende brug met bootjes en maakt de verbinding met de overkant Otrobanda. vroeger waren he huizen pakhuizen voor handel, vandaar de naam Handelskade, nu zijn het leuke winkels en restaurantjes. hopi dushi

Zomertijd

2019

Klein Curacao is een paradijs, slippers uit en lekker op blote voeten op avontuur met Bounty adventures, dit is verreweg de leukste boottocht die je kunt nemen naar dit kleine mooie eiland. Op het eiland staat een vuurtoren hier kun je in en naar boven klimmen voor een prachtig uitzicht. Het water is blauw blauw erg helder en er zwemmen veel schildpadden, ze zijn gewend aan de toerist en het leuke is dan ook dat als je gaat snorkelen dat ze niet weg zwemmen hierdoor kun je ze goed bestuderen en het zijn prachtige dieren.

De honden zijn heerlijk aan het genieten met een biertje en een hapje het is happy hour.

2018

In Curacao vier je na het werk happy hour, voetjes in het zand en een emmer bier.Chill is bijvoorbeeld zo'n leuk barretje op strand rondom hangen drijfhoutjes met tropische zinnen en grapjes. het is heerlijk om te genieten van de zonsondergang.

Het goudenmandje

2018

De twee straathondjes (westpointers) hebben een gouden mandje gevonden, Alleen maar liefde, samen zijn is geluk. Deze westpointers zijn gelukkig geen zwerfhondjes meer. Er zijn veel non profit stichtingen die een heleboel doen voor de zwerfhondjes. Bijvoorbeeld stichting Dog hier wonen wel 100 honden en worden de verblijven schoon gemaakt door vrijwilligers,Carf voert op de straat je kunt ze ook niet allemaal een thuis bieden helaas. rescue pawspippi's opvang en de dierenbescherming van het eiland doen ook alles waar ze maar kunnen. Beter om een hondje te adopteren dan een pup te kopen van de dierenwinkel, laten we met elkaar helpen.

Surfing English Bulldog

2019

Surfing and skating English bulldog, leer je hond eerst skateboarden en daarna surfen, samen spelen dat vinden honden fijn. 

De leguaan aan de Annabaai in Willemstad in Curacao

2019

Kleurrijk Curacao met drijfhouten bewegwijzering en de kleurrijke binnenstad Punda.  Nu staat de Handelskade op de Unesco's werelderfgoederenlijst. De mooie pandjes aan de Annabaai waren vroeger pakhuizen en werd er handel gedreven, vandaar de naam Handelskade, tegenwoordig zijn de kleurrijke huisjes gevuld met leuke restaurants en winkeltjes. Als je van Punda naar Otrobanda wilt, kunnen de mensen wandelen over de wiebelende pontjesbrug de Koningin Emmabrug. 

Eiland honden

2018

De 3 avontuurlijke honden Sunshi, Jippie en Divi met een knipoog geschilderd, Sunshi komt van Playa Forti waar de mensen van de rotsen in het water plonsen. Bulletje met zijn bierpulletje want Jippie komt uit Duitsland en Divi gevonden in Willywood, genieten nu van een heerlijk leven. Divi is een lieve westpointer die een echte bofkont is als straat zwerfhondje is hij geadopteerd en heeft een prachtig leven gekregen. 

Westpointers

2018

Vrolijke honden (westpointers) op het strand bij het strandhuisje in Curacao, er wordt gelukkig al veel gedaan voor de zwerfhondjes op de eilanden Bonaire Curacao en Aruba, naast de dierenbescherming zijn er een aantal mensen die foster zijn, er zijn stichtingen die alles proberen te doen voor deze westpointers. er zijn voederprogramma's van Carf, stichting Dog heeft ongeveer 100 honden en resque paws zorgen voor veel pups en zoeken daar weer huisjes voor. Deze hondjes op mijn schilderij hebben een prachtig leven gekregen aan het strand en jawel een thuis.

Badpret katten en hond

2018

Heerlijk in bad met zijn allen...badderen.

Hondenstrandje Jan Thiel

2018

Het hondenstrandje op Jan Thiel Curacao is een super relaxte plek, het is een fijn strandje en je kunt er heerlijk zwemmen met je hond. Amigo in het water.

Wie laat de honden uit?

2014

Wie laat de honden uit? 14 honden mogen lekker met de pickup truck mee naar het strand, de ene heeft al een bal en de ander een stok, ze gaan lekker zwemmen want op Curacao is het warm en wil je wel wat verkoeling. ook is er een super mooi hondenstrandje waar ze heerlijk kunnen rondrennen.

Happy Hour.

2015

Happy Hour, aan zee bij een tropisch barretje in het Caribisch gebied, de honden en de kat hebben een feestje, er komen heerlijke drankjes en hapjes op tafel, boven de bar hangen leuke caribische spreuken op drijfhout geschilderd. straks nog even pootjebaden en zonsondergang kijken, wat is het leven mooi.

Honden zwemmen in het Spaansewater bij de Tafelberg

2016

Honden spelen en zwemmen in het Spaanse Water op Curacao, dit zijn echte boothondjes ze weten precies waar ze naartoe varen, vandaag tijd om te kijken bij de tafelberg op Curacao morgen gaan ze naar het Christoffelpark, maar daar moet je niet te laat naartoe, dus vandaag lekker verkoeling zoeken dicht bij huis. heerlijk!

High Tea, het honden feestje

2015

High Tea, wat een leuk feestje is dit, gezellig met de honden en katten aan tafel en jezelf heerlijk verwennen, happy birthday.

Westpointers en roosjes

2018

3 hondjes de eerste komt uit Bonaire, nummer twee woont in Curacao en de derde hond komt uit St Maarten en nu samen op een bank. Deze drie straathondjes (westpointers) hebben een gouden mandje gevonden, Alleen maar liefde, samen zijn is geluk. Deze westpointers zijn gelukkig geen zwerfhondjes meer. Er zijn veel non profit stichtingen die een heleboel doen voor de zwerfhondjes op de eilanden. Bijvoorbeeld stichting Dog hier wonen wel 100 honden en worden de verblijven schoon gemaakt door vrijwilligers,Carf voert op de straat je kunt ze ook niet allemaal een thuis bieden helaas. rescue paws en pippi's opvang en de dierenbescherming van het eiland doen ook alles waar ze maar kunnen. Beter om een hondje te adopteren dan een pup te kopen van de dierenwinkel, laten we met elkaar helpen, zeg nou zelf ze zijn toch ook veel te leuk en te lief om ze niet te adopteren.

Bommetje

2015

Bommetje in het zwembad, bij het honden hotel in Aruba is het altijd feest, grote en kleine rakkertjes spelen er op los en het is heerlijk voor de honden want het is daar overdag gemiddeld 25 graden. dus een duik of een bommetje wil je dan wel maken. 

Snoepwinkel in Pietermaaismall

2015

Samen kunnen ze uren staan kijken naar alle gekleurde snoepjes en koekjes van de snoepwinkel in het zonnige straatje in Pietermaaismall, de snoepjes zien er net zo gekleurd uit als de gezellige monumentale huisjes van Curacao, Dit eiland is echt een kleurrijk pareltje in het Caribisch gebied.

Hondjes op pad in de kever

2017

Honden in de auto (kever) gaan naar het strand even lekker eruit en wat is er dan leuker dan het strand? het is heerlijk weer en weekend dus dat is feest.

Boxers, Geel en Grijs pancho en pippa

2013

Dushi boxer dogs een leuk hondenportret en zo zie je dat hetzelfde hondenras er toch heel verschillend uit kan zien, maar lief zijn ze alletwee.

ezeltjes

2018

vrolijke blije kleurrijke ezeltjes in bonaire in Kralendijk, ze zijn zo ontzettend leuk. mocht je naar Bonaire gaan vergeet niet een bezoek te brengen aan de Donkey Sanctuary, ze beschermen de ezels ook zijn ze een opvang voor zieke ezels.

Koning Buck de bloedhond

2015

Koning Buck is een prachtige bloedhond en gedraagd zich als een koning in de familie. Dit is een vrolijk schilderij van Bucky mijn grote vriend.

Honden Vrienden

2015

Beste vrienden op pad in de cabrio kever. VW. Hoe leuk, alle hondjes zijn zo blij ze mogen allemaal mee, dit schilderij heb ik gemaakt omdat 1 van mijn honden glaucoom heeft, ze heeft een beschadigde oogzenuw daardoor heeft ze 1 groot oog er zit vocht in, als ze pijn krijgt zal helaas het oog eruit moeten. Maar om haar te laten zien dat ze niet anders is dan de anderen heb ik alle honden met 1 bol oog geschilderd op het canvas schilderij.

Flamingo's op het strand met cocktails en muziek

2018

Flamingo's op het strand onder de palmboom met cocktails en muziek, het is altijd feest op het strand van het Renaissance eiland in Aruba Hier heb je flamingo beach, dit is heel speciaal ze wandelen langs je strandbedje lopen in het turqouise water en komen op je handoek zitten. de roze vogels kleuren prachtig op het parelwitte strand. wat een leuke dieren zijn het toch. Op Curacao heb je de wereld beroemde flamingo Bob. Bob is erg leuk want hij gaat ook mee naar school en loopt gewoon door de klas. 

Honden uitlaten

2014

Naar het strand met de honden wat een feest, honden vinden het altijd heerlijk om met de baas mee te mogen, maar dat ze meemogen naar het strand is altijd wel heel speciaal. Ze kijken allemaal erg blij en ze zijn er bijna.

Bon Bini De leukste strandtent op het strand van Curacao.

2016

Strandtent Bonbini op Curacao hier in de Caribbean is het altijd feest, elke dag is er wel een happy hour en dat betekend dan lekker met je voetjes in het zand een drankje drinken na werk tijd. De zon zien zakken in zee en kijken of je nog leguanen kunt spotten op het strand want die willen vaak nog het laatste zonnestraaltje meepikken. Henkie staat achter de bar, wie kent hem niet. Beach beach beach.

Lapjes kat

2015

katten hebben iets geheimzinnigs de zwarte kat is bijgeloof, de miauwende geluidjes en waarom zie je ze altijd met volle maan in een boom? Ik weet het niet maar ik geniet altijd van ze als ik ze zie. 

Zeeuwse meisjes lusten ook bier

2018

Zeeuws meisje bij Beachclub Perry's in Zeeland met een biertje, hier in Scharrendijke op de brouwersdam is altijd van alles te doen en veel te zien. Het is niet zomaar op het strand liggen, nee je kunt er ook paddleboarden tussen de zeehonden in de verte zie je de windmolens het is er alles behalve saai. Het restaurant is een echte aanrader met de lekkerste ingredienten, ik ben fan.

Johnny cake betekend eigenlijk a journey reis broodje

2018

Bij de Bonbini snek in curacao bestel je de heerlijkste lokale gerechten en drankjes zoals bijvoorbeeld mijn favoriet de coco frio het kokosmelk drink je zo uit de noot. De dushi achter de bar heeft vast een bolo gebakken en anders staat er zeker weten Johnny cake op het menu. De geschiedenis van Johhny cake is eigenlijk heel leuk: het is het Antilliaanse broodje voor op reis. het heeft niks te maken met een cake, het zijn luchtige broodjes die gebakken worden in olie. het woord Johnny komt van a journey wat betekend reis. De broodjes zijn heel lang houdbaar dus ideaal. Oorspronkelijk komen de Johnnycakes uit Trinidad and Tobago.

Curacao vanbovenaf Annabaai

2018

De Emmabrug en Julianabrug verbinden Punda en Otrobanda {Willemstad} in Curacao.  In dit schilderij heb ik als centraalpunt de Annabaai vast gelegd. Deze baai kan wel geschiedenisboeken vol schrijven. Er werd altijd veel handel gedreven aan de Handelskade vandaar ook die naam. De gekleurde panden waren toen pakhuizen, nu zijn het gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. Kenmerkend is dat je over het hele eiland leuke bewegwijzering tegen komt van de aangespoelde drijfhouten bordjes. De houtjes kun je makkelijk vinden op de wel bekende houtjes baai, voor meer info stuur mij gerust een mail en ik wijs je de weg. Ze worden veel als souvenirs verkocht en het is echt iets tropisch en het leuke is ze zijn ook allemaal anders van vorm. 

De kleurrijke Handelskade

2016

Curacao heeft een kade die heel bekend is en dat is de Handelskade in Punda, Deze kade was enorm belangrijk voor de economie van Curacao, veel mensen verdienden hier de kost met het laden en lossen van goederen die kwamen per boot. Vroeger waren deze leuke gekleurde huizen pakhuizen voor de handel. De mooie historische gebouwen aan de kade hebben hun gevels te danken aan Nederland. De kade is 200 meter lang vanaf de koningin Emmabrug (de pontjesbrug) tot de ingang van het Waaigat. Tegenwoordig zijn de pakhuizen, restaurants en winkels en andere bedrijven aan de Annabaai.  

Een stranddag op het eiland er zijn vele mooie baaien op Curaçao

2018

Drijfhouten bordjes met namen van bekende stranden op Curacao, Een heerlijke dag aan zee dat is genieten. Grote Knip ook wel Playa Abou genoemd is 40 minuten rijden van Willemstad maar prachtig wit zand en turquase water zonder grote resorts. Playa Kalki is heel bekend door zijn kalkstenen kliffen en het fijne witte zand.  Porto Marie Beach, of Playa Porto Mari behoort tot de bekendste en mooiste stranden van Curacao. Het strand is eigendom van de plantage Porto Mari. Erg leuk snorkelen en als je geluk hebt kom je Willy en Woody tegen dit zijn de varkentjes die hier ook genieten op het strand. Playa Piskado is een klein strand net boven Grote Knip in het noorden van Curacao. Mensen komen hier vooral vanwege het duiken en snorkelen en de enorme hoeveelheid schildpadden die worden gevoerd door de vissers, vandaar de naam piscado = vis Kokomo ligt in de Vaersenbaai vlak boven Blauwbaai Beach is ook een bezoek waard. dit ziet er heel mooi uit door de bergen erom heen, er zit een gezellige horeca zaak waar vaak lokale muziek gespeeld wordt. Cas Abou of Abao heeft het mooiste water water van alle stranden van Curacao. Het heeft ook een indrukwekkend strand met wit zand en palmbomen, maar door het koraalrif onder water is het vooral populair bij snorkelaars het is er prachtig. Mambo Beach behoort tot de bekendste stranden van Curacao. Het ligt bij het aangelegde Sea Aquarium Beach waar je het Curaçao Sea Aquarium vindt. Er is een grote boulevard met veel restaurantjes en mooie winkels, zin in een feestje dan moet je hier zijn. Zo kan ik nog uren schrijven, maar hier vind ik keer op keer mijn inspiratie op het eiland. Maar ik ben geen tourguide ik ben kunstenares dus ik ga weer lekker schilderen.    

Tropisch barretje in de tropen

2015

Barretje op het strand in paradijs. Flamingo's kom je tegen op Bonaire maar ook op Curacao en Aruba, Ze vliegen soms over je huis en zie je ze op het strand van Renaissance island. Een andere bekende plek is de zoutpannen bij JanKok, Willywood. Ik vind ze altijd prachtig hun knalrose kleur steekt kleurrijk af tegen het mooie turquase water en het hagelwitte zandstrand. een geluksmoment tijdens je vakantie.

Schildpadden in zee met zonsondergang

2018

Een tropisch deuntje bij het zien van een prachtige zonsondergang en dan genieten op het strand, wat wil je nog meer. een paar prachtige schildpadden in het water en een pelikaan die nog even aan het vissen is voordat het donker wordt, want dan slapen ze met een groep andere pelikanen in een boom. Bijvoorbeeld de dividivi die zie je veel op de abc eilanden, ze waaien 1 kant op door de passaat wind is deze boom zo gegroeid. op Aruba, Bonaire en Curacao noemen we het de waaiboom, leuk toch?

Verse vis

2018

Schilderij voor in een visrestaurant jawel hier verkopen ze verse vis, die door de locale vissertjes worden gevangen zoals tonijn dradu mahimahi en lionfish soms maken ze er een schotel van en die noemen ze op de eilanden stoba di pesca bon apetit.

Het grote receptenboek

2017

Het grote receptenboek in de keuken, lekkere dingen maak je samen, hierin staan heerlijke ingredienten hoe je eten kunt bereiden bakken koken frituren of maak je iets speciaals uit de oven. Het is dan handig als je niet overal losse briefjes verzamelt maar ze opschrijft of opplakt in een boek. Zo is het handig als je het bijvoorbeeld in verschillende catagorien maakt, een voor groente, salades en soep en de ander voor vlees vis of kip of heerlijke vegetarische gerechten.

Soep maken doe je zo.

2017

In de Kleurrijke keuken maken ze de lekkerste soep van de wereld lekker snel en gezond. Soep is een van de oudste gerechten; al in de prehistorie werd soep gegeten. Er bestaan meerdere soorten soepen en soep wordt over de hele wereld gegeten. Soep komt van het eten van bouillon met brood erin gedompeld. Elk land heeft zijn eigen soep.  

Feest, taarten bakken

2017

Er is er een jarig, hoera, hoera
Dat kun je wel zien, dat is hij
Dat vinden wij allen zo prettig, ja-ja
En daarom zingen wij blij Hij leve lang, hoera, hoera Dus jawel tijd voor een feestje, tijd voor taart!! Plezier met elkaar want het is iemand zijn verjaardag. Dit schilderij heb ik met heel veel plezier gemaakt en hangt in een hotel op Curacao waar heel veel kinderen hun verjaardagspartijtje vieren. Er worden taarten gebakken en dat is al heel leuk om zelf te doen. Heerlijk smullen maar. Pabien

Eet smakelijk

2015

Eet smakelijk, bon apetit, guten appetit, buen provecho, buen appetito enjoy your meal, dobrou chut, skanaus, nikmati hidangan anda, smaklig maltid, heerlijk als je alle talen van de wereld zou kunnen spreken. zomaar een leuk schilderij.

De Nederlandse Antillen, het eiland Curacao

2016

Curacao een zonnig kleurrijk eiland in het Caribisch gebied, zodra je aankomt valt 1 ding gelijk op, alle huisjes zijn gekleurd, dat maakt het eiland wel extra vrolijk vind ik. elke dag inspireerd mij dit enorm. Ook dit schilderij met de handelskade, als je over de pontjesbrug wandeld begrijp je mijn gevoel, je wordt er zo vrolijk van, heerlijk.

Flamingo's in Willemstad

2017

Meet Bob...De wereldberoemde flamingo van dierenarts Odette Doest. Een aantal jaren geleden vloog Bob tegen het Hilton hotel en werd gered door de dierenarts, nu bezoeken ze samen scholen, ze zwemmen samen en laten mensen zien hoe mooi het eiland en de koralen en stranden zijn. Het is erg leuk als je Bob een keer ziet op het schoolplein of in de klas of gewoon wandelend op de Handelskade. 

Het mooie uitzicht vanuit het restaurant De Gouveneur, de Handelskade in Punda

2017

De Handelskade telt de meest gefotografeerde huisjes van het Caribische gebied, De handelskade in Punda is 200 meter lang, vroeger werd hier handel gedreven vandaar de naam Handelskade, de pandjes waren toen opslag en pakhuizen, tegenwoordig zijn het gezellige restaurants en terrassen zoals het bekende iguana cafe aan de Annabaai. De koningin Emmabrug ook wel pontjesbrug genoemd maakt het makkelijk om van Punda naar de overkant Otrobanda te wandelen. Willemstad staat op de lijst van Unesco door zijn prachtige Nederlands uitziende gevels en toch een prachtig Caribisch karakter en kleurrijke monumenten. Curacao mi corazon

Eline op zee zwemt met dolfijnen

2017

Eline zwemt op open zee met dolfijnen voor de kust van Curacao, af en toe gaan de dolfijnen naar buiten bij het seaquarium, ze spelen dan vaak met de trainers van deze speciale dieren. Een dolfijn is een beweeglijk en vrolijk dier, over het algemeen ook erg vrolijk en door de gebogen lijnen van zijn bek lijkt het of de dolfijn altijd lacht.    

Livingstone

2017

Livingstone is een prachtig resort op het mooie eiland Curacao, de entree is al heel bijzonder, met veel tropische planten en palmbomen, de ligging is prettig omdat je op Jan Thiel beach zo naar het strand van Zanzibar kunt wandelen, ideaal voor kinderen.

Curacao in het Portugees betekend hart.

2016

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 472 km2, met 152.000 inwoners. Het ligt op 60 kilometer van Venezuela in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Ten zuidoosten van Curaçao ligt Klein-Curaçao. De mensen spreken hier Papiaments dat lijkt heel veel op portugees. Curacao betekend in het Portugees HART  

liefde, trouwen op het strand

2017

Trouwen op het strand dat is natuurlijk heel speciaal dan is het handig om naar een zonnig land te gaan als je niet in de zomer in Nederland wilt trouwen.Je stapt in het vliegtuig spring daarna op de fiets naar het strand en vanaf daar stap je in het huwelijksbootje naar een onbewoond eiland, wow hoe romantisch is dat...cocktails & dreams

De pakhuizen van de Handelskade op Curacao

2016

Als je op vakantie bent in Curacao ga je natuurlijk naar Willemstad, de stad bestaat uit twee delen Punda en Otrobanda deze wordt verbonden door de welbekende pontjesbrug. De kleurrijke panden aan de handelskade waren vroeger pakhuizen voor de aanvoer van goederen in de Annabaai. Vandaar ook de naam Handelskade, tegenwoordig zijn het gezellige restaurants met leuke terrassen.

Punda, Willemstad, blije zusjes

2016

Echte zussen irriteren elkaar, maar als het erop aankomt sta je wel voor elkaar klaar. Lief en leed mooie herinneringen een lach en een traan en onvoorwaardelijke liefde.

De gelukkige winnaar

2015

De gelukkige winnaar, met het hele gezin naar Klein Curacao, papi is een beetje misselijk en moeders houdt iedereen bij elkaar. Schilderij gemaakt voor De Rotary Club op Curacao. Rubber duck als thema, De eendjes zitten in de wasbak de kleintjes spelen piraatje en de moeder en vader heb ik afgebeeld als volwassen eenden met een lokale vibe

Cupcakes in de lente

2014

Jaaaa lente haal de bikini maar weer uit de kast wat een feest dat ie nog past.

Het nieuwe schooljaar is begonnen, tijd voor een frisse start, yeahhh

2016

Blije kinderen, het nieuwe schooljaar is begonnen en het is dus tijd voor een frisse start, het ontmoeten van je nieuwe klasgenoten vrienden en vriendinnetjes het blijft spannend. In Curacao worden de kinderen opgehaald met een gezellige ouderwetse schoolbus. Veel kinderen worden door de ouders gebracht maar er zijn ook armere gezinnen zonder auto en dan is de schoolbus een uitkomst.

Levendigheid op de Handelskade in Willemstad

2015

Er is zoveel te zien in Curacao, dit schilderij is daarom ook best druk, in de Annabaai zwemmen de kleurrijke vissen de pontjesbrug staat even open want er zal een boot in en uit moeten varen, de gekleurde huisjes. Ik heb het schilderij zo geschilderd zodat je bijna de beweging kunt voelen als je over de Koningin Emmabrug loopt, de bewegende pontjesbrug. Het is een topattractie op een prachtige lokatie.

yeahhhh weekend buitenspelen.

2016

Heerlijk onderste boven, het is weekend en dat moet gevierd worden met een uitje naar de speeltuin en lekker even ondersteboven hangen in het klimrek, het is zo fijn om buiten te zijn. 

De snek

2005

Een typische eiland dame staat in haar winkeltje en verkoopt echte lokale hapjes en drankjes zoals bolo een johnnycakes, pina colada's Arepa di pampuna dit zijn soort pannekoekjes en nog veel meer. haar haar zit verborgen in de krulspelden en daar heeft niemand last van en is hier heel gewoon. Het leven op Curacao is simpel door het mooie weer heb je maar weinig nodig en is nooit iemand shagrijnig, heerlijk toch.

Salsa dansen in Curacao

2015

Het oude Kura Hulanda hotel in Otrobanda heet vanaf nu Kura Botanica hotel met een nieuwe uitstraling. De monumentale huisjes blijven zo ontzettend aantrekkelijk om er doorheen te wandelen elke kamer is anders het is dus tijd voor een feestje.

Blije Boeddha met fruit

2015

Blije Boeddha met fruit, deze blije boeddha straalt van geluk, omdat hij anderen helpt en het leven met elkaar makkelijker maakt, hij geloofd in wie goed doet, goed ontmoet. de perzik is het symbool van verbondenheid.

Surfplanken op het strand, in het zand.

2014

Surfplanken op het strand. Surfen is een oorspronkelijke vorm van boardsport. Sporten als wingboarden, windsurfen, kitesurfen en wakeboarden, maar ook skateboarden en snowboarden zijn hieruit ontstaan, De surfplanken zijn vaak mooie kunststukjes zoals deze met een tiki en hawaiibloemen. 

Ladies, Dushinan

2014

De antilliaanse dames zijn altijd ontzettend kleurrijk gekleed en super creatief met hun haren. de ene haalt de kroes eruit bij de kapper en verft het haar een leuke kleur, de ander draagt een doek om het hoofd een (Lensu di kabes) er zijn op Curacao drie soorten. ook zijn ze erg creatief met vlechten en kraaltjes of dreads ik vind het geweldig! 

De wiebelende pontjesbrug ook bekend als de Koningin Emma Brug

2015

Curacao is een uniek zonnig prachtig eiland. Het heeft mooie monumentale panden, landhuizen en gezellige straatjes en steegjes met elk huis zijn eigen vrolijke kleur. Willemstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst je kunt hier van Punda naar Otrobanda wandelen via de bekende Queen Emmabrug ofwel de pontjesbrug. Als de pontjesbrug open gaat omdat er een boot in of uit moet dan kun je met de ferrie van de ene naar de andere kant. De hoge brug de julianabrug is voor de auto's. Het is een bijzondere ervaring om over de bewegende brug te lopen.

Blije Boeddha Pu-Tai met vogel voor zelfkennis

2015

Blije Boeddha met zijn vogel. De blije dikbuik komt van oorsprong uit China en wordt daar ook wel Pu-Tai genoemd. Destijds was deze monnik een zeer gelukkige zenmeester die het Boeddhisme ging verspreiden in China, hij was enorm gul tijdens zijn rondreis en ongelofelijk blij dus kreeg hij zijn bijnaam Happy Boeddha een echte volksheld.De Happy Boeddha staat voor geluk, blijheid, succes, welvaart en voorspoed. Door deze symboliek is deze Boeddha een geliefd cadeau. De vogel die hij meeneemt staat voor zelfkennis.

De honden bij de kapsalon

2014

Bij de kapper...even het haar in de krul lekker laten wassen of wil je kort haar? Dat kan allemaal bij de hondenkapper doe maar zot. Deze viervoeters hebben wel zin in een feestje en gaan helemaal los, zo gezellig.

Dansende lizzards, kikkers en gekko's

2015

Dans met ons als je de muziek kon horen zou je spontaan gaan dansen, hier wordt je toch gewoon heel blij van. lizzards en kikkerachtigen vind ik zo vrolijk.

Buitenspelen...

2015

Buitenspelen...het is soms heerlijk om kunst te mogen maken voor een kinderkamer. De wens:een bulldog en een legopoppetje. Dus hiermee ben ik aan de slag gegaan, en zie het resultaat ze spelen lekker buiten in het gras.

Biertje drinken proost

2015

Polar bier drinken dat doe je bij de snek op elke de hoek van de straat met je maten dit is iets wat je veel ziet op de Antillen, vaak met een spelletje domino erbij.

Hippie bus vw.

2015

Hippie bus vw bij het strand met een surfboord, jawel het is zomer, dus tijd om te gaan surfen en te camperen aan zee onder een palmboom. Dit is de ideale vakantie

Kleine blije Olifant

2015

Kleine blije olifant, dit is echt een heel gezellig schilderijtje voor de babykamer, met leuke vrolijke kleuren.

Hopi Great.

2015

Hopi Great, op teenslippers kom je de leukste teksten tegen, deze zag ik op het strand op curacao en moest ik schilderen, te leuk! hopi great betekend heel gaaf. En dat op het strand met golven in zee. Curacao is hopi great.

Het tropische kado

2024

Speciaal voor jou, een tropisch cadeau, blauwe lucht, zon en palmbomen, alsjeblieft!

De dansende koningin

2015

Poezen zijn net princessen met personeel ze kunnen situaties heel goed inschatten en weten ze bij wie ze moeten zijn om hun wensen te vervullen, dan ineens zijn ze poeslief. Deze maakt er helemaal een feestje van en kan zelfs een dansje doen. dit is geen princes dit is de koningin, The dancing queen.    

Mona Lisa gaat naar Curacao

2015

Mona Lisa gaat naar het Caribisch gebied, in haar hand een ticket naar het zonnige eiland Curacao. even lekker op vakantie ze heeft al een leuk jurkje uit de kast gehaald. bon voyage

Koning Willem Alexander en zijn vrouw Maxima.

2015

Koning Willem Alexander en zijn vrouw Maxima. Een staatsieportret is een plechtig portret van een persoon in functie, vaak een hoogwaardigheidsbekleder en vaak met bijbehorende tekenen van die macht en waardigheid.

25 Jarig bestaan Lions Dive

2015

Ter ere van het 25 jarige bestaan van het Lions Dive Hotel in Curacao heb ik dit schilderij mogen overhandigen. Het Lionsdive & Beach resort is een van de gezelligste en zeker het sportiefste hotel van het zonnige Curaçao, het ligt direct aan het langste strand van het eiland bij Mambobeach, hier heb je alle gezelligheid tot in de vroege uurtjes en voor de leuke winkels ben je daar ook aan het juiste adres. Ik vind het een prachtig hotel met karakter.

Blije Ballonvis

2015

Blije ballonvis gemaakt voor een vissen kinderkamer, hij blaast zichzelf op als hij in gevaar verkeert. Hij slikt dan veel water in, waardoor zijn lijf bol komt te staan. Zo lijkt hij groter voor vijanden. Hij is zo groot, hij past bijna niet meer op het schilderij

Tante ABC

2014

Tante ABC (Aruba, Curacao, Bonaire) drie mooie lokale dames, zoals altijd zijn ze lekker kleurrijk gekleed en ze zijn nog niet helemaal klaar voor het feestje want de krulspelden zitten nog in het haar.

Dushi met haar lieve kat

2015

Dushi met haar lieve kat, Op Curacao besteden de vrouwen heel veel aandacht aan hun haar, het is altijd veel werk en ze vinden het belangrijk er zo mooi mogelijk uit te zien. 's nachts gaan ze slapen met krulspelden met daar een hoofddoek omheen, zodat het de volgende ochtend makkelijk in model te krijgen is. Ik vind het geweldig en ik wordt ook altijd blij van de mooie opgetutte dames te zien op straat of in de winkel. Want als je hier naar de kapper gaat, ga je een dagje uit, je staat echt niet binnen een uur weer buiten.

Koffie tijd

2015

Het is tijd voor koffie tijd voor een pauze, even lekker onderuit met een bakkie even bijkletsen. De wereld is vol met koffieliefhebbers. Meer dan een miljard mensen drinken elke dag koffie. Maar waarom vinden we koffie eigenlijk zo lekker? Ik zal een aantal redenen noemen. Mensen die wakker worden willen de dag goed beginnen dus reden genoeg voor een vers bakje koffie even wakker worden...soms nemen mensen een kop koffie voor meer energie en dus beter te presteren. Sommige genieten lekker van de smaak of om productiever te zijn, de cafeine geeft een boost. Het is ook sociaal om met elkaar een kop koffie te gaan drinken, met vrienden, bij je ouders of op kantoor Een even tot rustkomen momentje. En wat veel mensen niet weten is dat koffie ook gezond is, koffie bevat antioxidanten, die beschermen tegen hartziekte en het is goed voor je stofwisseling.  

Spaanse water Curacao

2015

Een mooi uitzicht over het Spaanse water in Curacao. dit uitzicht heb je vanaf Jansofat en Brakkeput. Lekker turen over het water, het leven van de zeilers van dichtbij zien, sup klasjes kayaktours en groepjes kinderen in hun sunfish zeilbootjes het is echt een genot en daarom staan er dan ook vele vakantiehuizen voor de verhuur. Ook als canvasprint te bestellen.

De Caribische kleuren van Curaçao.

2014

Als je aan Curacao denkt denk je aan KLEUR. Alles wat je hier tegenkomt is met veel felle en vrolijke kleuren, Het meest bekend is dan wel de Handelskade in Punda, vanaf hier beb je de twee bekende bruggen de pontjesbrug voor de wandelaars en de Julianabrug is voor de auto's. Als je naar Bandabou gaat kom je langs prachtige stranden met palmbomen zoals Portomari en Casaboubeach en vele andere stranden, tijd om even te zwemmen want in dit turquase water wil je wel een duik nemen daarna genieten van de zonsondergang, wat een paradijs, ik kom schildersdoek tekort... Ook heel leuk als canvasprint, bestellen is simpel stuur een mailtje en ik vertel je er alles over.

Bikini aan de lijn dat is een goed teken, dat betekend dat ik een leuke dag heb gehad.

2014

Bikini's aan de lijn super fijn...Een bikini aan de waslijn betekend een stranddag en dat is altijd genieten. De stranden op Curacao zijn prachtig met mooie kliffen, palmbomen en parelwit zand en turquase zeewater echt paradijselijk. Zand in de douche is ook zo'n gevoel, dat betekend een geslaagde dag!  Ook verkrijgbaar als duurzame print op canvas.

Drijfhouten bewegwijzering

2014

Drijfhouten bordjes met de weg aanduiding op Curacao, de stranden in dit geval. Curacao heeft prachtige stranden en baaien met prachtige palmbomen turquase water en het zand zo wit als suiker. Knipbaai, Lagun, Kokomo, Cabana, Janthiel, Portomarie, Casabou, Daaibooi, Mambobeach, Playaforti, Jeremi, Santacruz, Kleincuracao en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar op deze stranden is geen houtje te vinden...Drijfhout vinden dat doe je aan de noordkant bij houtjesbaai op Curacao. Ook te bestellen op een leuke canvasprint.

Indersons pand

2014

Inderson met het blauwe pand aan het Waaigat is een integer en dynamisch advocatenkantoor met gedegen kennis en ervaring in verschillende rechtsgebieden. Dit kleurrijke schilderij hangt nu bij hun entree het maakt het geheel erg vrolijk doordat het gebouw al een prachtige kleur heeft komt dat binnen weer terug, erg goed gekozen.

Dushi met drijfhoutjes

2012

Een dushi met drijfhouten bordjes met een heerlijke cocktail in haar hand. in dit schilderij is zoveel te zien, dat komt omdat het eiland Curacao ontzettend veel te bieden heeft. Je kunt je er niet vervelen. De prachtige stranden in de bekende baaien zijn zowieso een must go. Maar daarnaast is er de kleurrijke stad punda, leuke festivals zoals pundavibes en kayakaya en in het pietermaaidistrict is het ook leuk vertoeven dit is de studentenwijk van het eiland. Als je zin hebt neem je de boot naar Klein Curacao binnen een uur ben je op een onbewoond eiland echt een paradijs. Curacao is hopi dushi. Dit schilderij is ook verkrijgbaar als prachtige kleurrijke print op canvas een giclee

Handelskade salsa

2013

Dit wil je toch aan je muur, zoveel heldere en felle kleuren. Kunst mag juist veel kleur hebben, het werkt positief op je gevoel. Ik ben een kunstenares die altijd met kleur schilderd, nu bof ik omdat ik veel tijd in het Caribisch gebied doorbreng. Daar krijg je zoveel inspiratie dat je de schildersdoeken niet aan kunt slepen...Neem bijvoorbeeld de welbekende Handelskade op het eiland Curacao, Elk huisje heeft een andere kleur, geweldig toch. Als je de weg vraagt op het eiland dan hoor je ook vaak rechtdoor tot het blauwe huis aan je rechterhand daar links bij het 2e gele huis is het, geweldig.

Leuke lachende jongen

2013

Leuke lachende jongen, met dit werk aan de wand kun je toch niet treurig zijn. het is heel leuk om vrolijke portretten te maken en de reacties van mensen te zien als ze langs lopen. Heerlijk al die vrolijke gezichten. Kunst om mensen blij te maken.

Het vrolijke meisje met haar stuk watermeloen

2013

Watermeloen eten is een feest. Wat een heerlijk smoeltje heeft dit schattige meisje. Vrolijkekunst aan je muur is goed voor je humeur, je ziet het al zodra mensen mijn atelier bezoeken, ze gaan altijd vrolijk weer verder en dat doet me goed. En inspireerd mij weer om meer te schilderen wat een gift.

Blij ei

2013

Blij ei, echt vrolijk wordt je als je naar zo'n schilderij kijkt! Deze opmerking kreeg ik in mijn atelier en dat vond ik een super compliment. Mensen die blij worden door naar mijn kunst te kijken, geweldig! Dat is kunst voor mij.

Volg je hart want dat klopt altijd.

2013

De Thaise Boeddha, is een slanke Boeddha met veel details. Soms zitten deze Boeddha's op een versierde verhoging met bijvoorbeeld lotusbloemen. Feng Shui is een oude, meer dan 3000 jaar, filosofie over hoe je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden. het is een inspirerend geloof. Met dit schilderij wil ik laten zien dat je je hart moet volgen, want dat klopt altijd. Het brengt je innerlijk geluk als je dit kompas volgt. Zoek jouw passie in het leven en als het goed voelt zit je in de goede richting.  

Blije Boeddha

2012

Breng de Oosterse sferen in je huis met deze lachende Boeddha aan je muur. De lachende Boeddha was oorspronkelijk een boeddhistische monnik die bekend stond als een vriendelijke en liefhebbende monnik. Hij werd geprezen om zijn gulle lach, waardoor hij de bijnaam kreeg als "Lachende Boeddha". Aan zijn grote oorlellen kan je zien dat hij van adel was. Deze Boeddha is het symbool voor voorspoed, geluk en goede energie.  

Zeemeerminnen

2012

Een zeemeermin of kortweg meermin is een mythisch wezen, met het bovenlichaam van een vrouw en in plaats van benen een vissenstaart. Ze zwemmen heel diep in de oceaan, daar leven ze samen met al het prachtige onderwaterleven koraal is hun speeltuin en ze spreken ook de taal van vissen, wat een geweldig fabeltje is dit.

De Handelskade van Curacao is 200 meter lang

2006

De Handelskade telt de meest gefotografeerde huisjes van het Caribische gebied, De handelskade in Punda is 200 meter lang, vroeger werd hier handel gedreven vandaar de naam Handelskade, de pandjes waren toen opslag en pakhuizen, tegenwoordig zijn het gezellige restaurants en terrassen zoals het bekende iguana cafe aan de Annabaai. De koningin Emmabrug ook wel pontjesbrug genoemd maakt het makkelijk om van Punda naar de overkant Otrobanda te wandelen. Willemstad staat op de lijst van Unesco door zijn prachtige Nederlands uitziende gevels en toch een prachtig Caribisch karakter en kleurrijke monumenten. Curacao mi corazon

Bon Siman

2017

Curacao in het Caribisch gebied is echt een kleurrijk pareltje, het is een zeer inspirerend eiland voor mij, ik hou van veel kleur en het rommelige sfeertje. de leuke straatjes in Pietermaaidistrict of kayakaya in otrobanda. Zelfs de cocktails hier zijn blauw door de bekende blauwe likeur genaamd blue Curacao. Blue Curacao wordt van origine gemaakt met schillen van een soort sinaasappel de Laraha, deze is wat bitter van smaak. Nog iets leuks, de mensen groeten elkaar op straat met bondia, behalve op maandag dan zeggen ze bon siman wat betekend fijne week.      

Pufferfish

2012

Pufferfish, ik vind dit een geweldige vis om te schilderen, dat komt door hun uitpuilende ogen breede kop en mond. Ze eten slakken en zeegras, ze bewegen zich voort met hun staart en zijvinnen een buikvin hebben ze niet ze hebben een soort stekelig panser dit beschermd goed tegen de vijanden,  Ook te bestellen op een prachtige canvasprint

Tug boot op Curacao

2012

Gezonken tugboot, wordt veel bezocht door duikers en snorkelaars, het bootje ligt heel ondiep je kunt er zelfs op staan en dan kom je met je hoofd boven water. Doordat het bootje zo ondiep ligt is het prachtig door het zonlicht wat er op schijnt. Het is simpel te vinden, aan het eind van de Caracasbaai is het tugstrandje en daar ga je het water in met je snorkel en dan zie je het al vrij snel. wrakduiken is leuk. Ook prachtig op een canvasprint

Lionfish

2012

De koraalduivel ook de lionfish genoemd komt oorspronkelijk uit de Indische- en Stille Oceaan en de Rode Zee, en heeft zich verspreid tot aan de Caribische Zee. De theorie is dat een gevangen koraalduivel is vrijgelaten of ontsnapt uit een aquarium in de Atlantische Oceaan bij Florida. Prachtig om te zien, maar ook een groot probleem voor de koraalriffen..Ze hebben geen natuurlijke vijanden en het vrouwtje kan wel 2miljoen eieren per jaar leggen.Het is een visetende vis en daardoor is er nog weinig balans in zee.Er zijn namelijk koraaletende vissen die houden het koraal schoon, maar als die worden opgegeten is er een groot probleem. De stekels van een lionfish zijn giftig en kunnen zelfs dodelijk zijn dus als je op ze wilt jagen moet je wel weten hoe, ook zodat je het koraal niet beschadigd. De duikers proberen wel te helpen want het is echt een probleem. Ook op canvas als giclee te bestellen

Angelfish of maanvis

2012

 Niet alleen boven, ook onder water zijn de benedenwindse eilanden paradijselijk, en zeer geliefd bij duikers. Er is veel variatie in de Caribische zee, prachtige koraalriffen en ook veel vis en niks gevaarlijks behalve de lionfish. De maanvis ook wel angelfish genoemd vind ik heel mooi, misschien ook omdat hij vrij groot is. Ook te bestellen als artprint op Giclee duurzaam canvas

Schildpad

2012

De zeeschildpad is een echt bijzonder reptiel, Het vrouwtje zwemt soms wel duizenden kilometers om eieren te leggen, ze zwemt naar het strand waar ze zelf is geboren. Ze weet precies hoe ze moet zwemmen, de weg terugvinden is geen probleem. Het moment dat ze eieren legt is het enige moment waarop de zeeschildpad het water verlaat. Dit doet ze niet voor niks, de zeeschildpad legt wel 100 tot 200 eieren per keer! Als de eieren uitkomen kruipen de zeeschildpadden zelfstandig richting de zee. De zeeschildpad kan enorm oud worden, sommige van deze dieren worden wel 100 jaar! We moeten ze beschermen en de zee schoon houden. Ook te bestellen op een prachtige giclee op canvas

Flamingo

2012

Flamingo's zijn groepsdieren, ze zijn rose van kleur dat komt door het voedsel wat ze eten, vaak zijn dit garnaaltjes en krabbetjes, weekdieren en wormen. Het voedsel van de Flamingo wordt met de snavel uit het water gehaald. Hun snavel is net een filter. Hierin wordt het eten vastgehouden en het zand en water weggehaald. Hiervoor nemen Flamingo's met hun hoofd ondersteboven een hap water.Vaak staan Flamingo's op één poot. Dit is omdat ze hiermee energie besparen. Ook regelen ze zo hun lichaamstemperatuur. Met de poot waarin ze mee in het water staan, koelen ze het lichaam mee af. De andere poot wordt dan verwarmd. Met twee poten in het water wordt de lichaamstemperatuur te laag. Ook is het handig als flamingo's in de modder wegzakken. Dan hebben ze een tweede poot om zichzelf op te hijsen. Flamingo's zijn zo'n 1.40 tot 1.75 lang. Deze lengte is van de snavel tot de staart en wegen zo'n 2 kilo. Je kunt ze vinden in de zoutpannen van Jan Thiel of op Renaissance eiland in Aruba of in Bonaire

Vreemde vogel op het dak

2012

Vreemde vogels op de gevel van een prachtig monument. Hier in de studentenwijk Pietermaaismall kom je ze tegen. Nieuwestraat 32 in dit kleurrijke pand had ik mijn atelier een hele fijne plek waar de deur altijd open stond. Ik werkte hier aan veel vreemde vogels ook in 3D.

Plezier op de jetski

2011

Plezier op de jetski op Curacao kun je ontzettende leuke jetski tours beleven. Lekker rondvaren op het water en de mooiste plekjes bewonderen, het Spaansewater of vanaf Sandels naar het tugbootje Mambobeach heeft ook mooie tour naar Fuikdag kortom genoeg waterpret voor iedereen. 

Taart pikken en delen

2010

Wat een verdriet om een stuk taart...de taartpikker slaat weer toe. Geschrokken kijkt de familie naar het bord kruimels bij het open raam, Moeders had net een heerlijke taart gebakken voor het weekend, even laten afkoelen zei ze nog, en nu is de taart foetsie...Om de hoek zit een kleine vrolijke taartendief, ze kan het niet laten om het te pikken, ze denkt niet na over het leed voor het kleine meisje. 

Op de scooter in Curacao

2010

Curacao ontdekken met de scooter is echt een goed idee en tot 50cc heb je ook geen rijbewijs nodig. Heerlijk het eiland verkennen met de wind in je gezicht. Je kunt op plaatsen komen, waar je met een auto niet kunt rijden. Met een scooter heb je meer vrijheid je kunt langs de mooiste plekjes het is wel handig een zonnebrandcreme op te smeren want met de tropen zon kun je snel verbranden. enjoy! Op mijn schilderij zie je het gezellige Pietermaaidistrict met Mundo Bizarrro een leuk barretje waar ik ooit zelf achter de bar heb gewerkt. De handelskade en een gezellige dame op haar scooter.

Handelskade bij nacht

2010

 Het eiland Curaçao, is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het grondgebied en de zee van het Land Curaçao bestaan uit de eilanden Curaçao en Klein Curaçao en de daarbij behorende territoriale zee. Het is gelegen in de zuidelijke Caraïbische Zee, net voor de kust van Venezuela.

De dansende pelikaan

2008

De dansende pelikaan met hawai bloemetjes en een cocktail een echte eilandvogel. Dit schilderij heb ik gemaakt als ontwerp voor leuke kinder tshirts, deze verkocht ik in mijn shopje op Mambobeach, mensen zagen hierdoor dat ze echt een leuk origineel souvenir kochten omdat er maar 1 schilderij van is.

Salsa dansen

2008

Salsa dansen, Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong nu kom je het op bijna alle caribische eilanden tegen, Salsa is een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes het klinkt echt tropisch en vrolijk. De letterlijke vertaling betekend saus.

Bloemetjes bikini en een zomerse dag.

2008

Bloemetjes bikini en een dagje strand want het is prachtig weer.

Wie jarig is trakteert.

2008

Wie jarig is trakteerd, deze dame heeft een schaal bomvol overheerlijke taartjes en cupcakes, ze straalt van blijdschap ze is dankbaar dat ze weer een jaartje ouder is. pabien

VW busje met surfers

2007

Volkswagen busje aan zee, surfplankjes mee en gaan de ideale vakantie.

Overheerlijke ijsjes

2007

Wat moet het toch heerlijk zijn om nooit spijt te hebben of wroeging, en dus ook geen verontschuldiging wil aanbieden als je met half afgekloven ijsjes aankomt bij je vrienden. Maar ja deze ijsjes zijn dan ook wel onweerstaanbaar lekker en als je trakteerd moet je toch weten wat je weggeeft. lol

Het meisje met haar zonnenballon

2006

Het meisje is blij met haar zonneballon een heerlijk blij schilderij van een lokaal vrolijk meisje op een tropisch strand. 

Liv

2020

geboortekaartje Liv en geboorteschilderij Caribisch en kleurrijk meisje wat uit het raam kijkt met vrolijke vogeltjes, het leven is mooi.

Geboorteschilderij voor Noa Veninga

2017

Baby Noa, rijd samen met haar witte hondje in de mini cooper over het strand dit is een schilderij en daarvan hebben ze geboortekaartjes laten maken. heel speciaal en een leuk kado.

vw bus met biertje op het strand

2018

Wat een gezellig stel lekker op pad met de bus en kamperen, heerlijk wat meer heb je nodig, jaaaa lokaal bier Polar dat is altijd lekker. Waar gaat de reis dit keer naartoe? Gewoon lekker naar het strand en dan een hangmat ophangen tussen de palmbomen en chillen. Het leven is goed met de juiste mensen om je heen. vier het leven elke dag.

We gaan op huwelijksreis

2015

Het huwelijk, net getrouwd en op huwelijksreis de bestemming? Dubai, Thailand, Italie, Curacao, Londen en natuurlijk de stad van de liefde Parijs. Dat wordt een fantastisch avontuur met de liefste, veel geluk mooie mensen en geniet. vergeet geen kaartje te sturen.

mooie herinneringen vastleggen op canvas, samen in de tuin rondom het zwembad

2017

Bij het zwembad heeft elk familielid zijn eigen dagelijkse leventje, drummen, snorkellen, paradise fm, vliegen, de dieren horen er helemaal bij. schildpadden, een tekkel, en 2 grote honden. het is bijzonder dat je van een leuk huishouden een prachtig schilderij kunt maken, inspiratie genoeg, mensen zijn inspirerend. Dit huis staat in Curacao, veel mensen komen en gaan na een tijdje weer terug naar Nederland dan is een leuk aandenken natuurlijk geweldig.

Familie pret in de tuin

2017

Als je zelf ooit op Curacao hebt gewoond is dit heel herkenbaar een lekkere porch en tuin waar iedereen van het gezin lekker zijn ding doet. Mama knutselt met klei aan een tafel papa doet wat oefeningen, de kinderen sporten en genieten, maar iedereen geniet van het heerlijke weertje op het eiland.

Boxer buddies, dierbare momenten

2020

Dierbare momenten, boxer buddies, prachtige honden ze zijn je beste vriend, samen sterkt. the world is yours.

Vegas

2018

Trouwen in Vegas elkaar de liefde verklaren op een hele speciale manier, dat kan allemaal in Vegas er zijn hele bijzondere wedding chapels en dit friese stel is wel in voor een feestje. Daar proosten we op broer.

kleurrijke mensen

2016

Kleurrijke vrolijke mensen, een super gezellige familie, lieve kinderen en grappige hondjes, kortom super leuk om van deze mensen een groepsportret te schilderen voor opa en oma

Vriendinnen voor altijd.

2015

Vriendinnen voor altijd hoe leuk is dit als kado. Jouw bachelor party op canvas. dierbare momenten vastleggen op doek.

De vrouw met hond.

2020

portret schilderij van de vrouw met de hond, altijd samen, samen sterk.

Miles jazzcafe

2017

Wijn en bier of andere drankjes je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt geserveerd.In Pietermaaidistrict is altijd wel een feestje, heerlijk om daar eens doorheen te wandelen, de monumentale pandjes zijn hier prachtig gerestaureerd en de sfeer is heel aangenaam. Ik heb in het midden van de Nieuwestraat mijn atelier gehad en een prachtige tijd beleefd.

Familie portret

2018

Kleurrijk familie portret met hond en hun huis in Nederland, dit super mooie architectonische huis doet mij denken aan het Caribisch gebied, de vrolijke kleuren van het schilderij komen daar zeker goed tot hun recht. 

Familie portret Bellisima

2018

Familie Bellisima in de tuin samen met al hun lieve dieren, wat een geluk.